dijous, 5 de gener del 2012

Queenstown - Mt Cook - Rangitata


Ahir al matí, amb l'autocar gairebé ple, vem enfilar camí de Queenstown cap al Mont Cook. És el pic més alt del país, amb més de 3000 metres I està situat aproximadament al mig de l'illa sud. És una vall plena de muntanyes I amb varies glaceres. Desdels anys 20 fins als anys 70 havia estat un domini esquiable. Malauradament el procés de desgel de la glacera fa inviable aquesta activitat econòmica. Però alguns atrevits arriben a les parts més altes amb helicòpter I esquien sobre el gel.

La Vall de Tasman havia estat una de les glaceres més grans de la zona. Segons el guia de l'excursió que vaig fer, aquesta vall havia estat 600 metres més profunda. Actualment està plena de sediments. La zona està plena de llacs amb un color blau espectacular. Això és degut als minerals aportats pel desgel.

Aquesta zona és on Sir Edmun Hillary, el primer a coronar el cim de l'Everest, fa entrenar-se abans de grans fites com ara travesses pel Pol Sud. Hi ha un museu, audiovisuals I una estàtua en la seva memòria.

La tarda d'ahir va ser molt més emocionant del què en un principi haviem pensat. Vem fer una excursioneta primer en 4x4 I després en una mena de quad cap al parc Natural. A 10 metres del final del tram amb el quad, es va espatllar. Així que vem caminar, vem pujar a un turonet molt proper I vem poder observar el final de la glacera del Mont Cook. Mentrestant el nostre guia intentava que ens vinguessin a recollir, malauradament ell tenia la clau de l'altre vehicle. Així que mentre els seus companys intentaven buscar una solució, ell va intentar reparar el quad. La solució va arribar gràcies al seu cordó de la sabata I la meva mà menuda al cap de mitja hora llarga. Per la tornada van caldre dos conductors: un pel volant I l'altre pel gas (cordó de la sabata).

Avui, hem fet camí cap a Rangitata, passant pel llac Tekapo. Un dels més bells, d'aigua també de color blau (per cert, fa unes 3 o 4 setmanes alguns actors del Senyor dels Anells eren per la zona, I Peter Jackson a Queenstown, segons les veus que em van arribar). I ara mentre uns fan rafting, altres estem enfilats al tercer pis d'una llitera (mig enclaustrats al sostre) escrivint en aquest blog.

Demà ens espera un dia emocionant, passant per Christchurch (on recentment hi han hagut molts terratrèmols, l'últim el 23 de desembre) farem nit a Kaikorua, on tindrem l'oportunitat de banyar-nos amb dofins. Qui s'hi resistirà?

Lake Tekapo

Mount Cook (White one on the left) and the the end of the glacier. -Mont Cook (el blanc de l'esquerra) i el final de la glacera


Mount Cook, with a cloud on the top - El Mont Cook amb un núvol al cim

2 comentaris:

Albeta ha dit...

Igual que ahir... M'encanten les fotos! Espectaculars!

Alba ha dit...

Gracies Albetaaa!!! Espero poder-te ensenyar les millors ben aviat!!