dimecres, 6 de juliol de 2011

Cultura

Avui he après més coses noves sobre diverses cultures.
Si us fixeu tots els asiàtics a les fotos posen els dits en forma de "V", i ja els hi he demanat varies vegades què vol dir. Doncs em diuen que és el costum, avui m'han dit que vol dir "Yeah!", però no m'han sabut dir l'origen ni si hi ha alguna diferència quan ho fan al costat de l'ull, simplement és "cool". Els dits polzes volen dir "ok". Seguiré investigant per arribar a l'origen.

Una cosa molt curiosa que m'han explicat els coreans, és que ells conten els anys que tenen de manera diferent. I jo m'he quedat, diferent? De primer he pensat, potser tenen diferent calendari... Doncs no, es veu que quan neixen tenen un any, i el dia 1 de gener tothom suma un any més. De manera que els nascuts a finals d'any tot i tenir dies o bé poques setmanes el dia de cap d'any tenen 2 anys. En resum, això vol dir que els coreans i coreanes, al seu país tenen entre 1 i 2 anys més versus la nostra manera de contar.

Després venen els turcs. Curiosament estic descobrint que pràctiment són com un país europeu. Tenen educació, sanitat, jubilació i altres serveis pagats pel govern. Es veu que fa uns anys l'edat de jubilació era als 40 o 45 anys (no ho recordo bé) i fa cosa d'uns anys la van canviar als 60. Tot i ser majoria musulmana només es poden casar amb una dona, tot i que a les àrees rurals això no és ben bé així. Es veu que el Primer Ministre recomana a les parelles tenir mínim 3 fills, més que res per evitar certs problemes que tenim a Europa, com ara poder mantenir la paga dels jubilats. Es veu que els metges són corruptes, hi ha gent que hi va per un mal de cap i li passen consulta com s'hi s'hagués trencat una cama o bé li recepten antidepressius, tot per poder estafar al govern. Actualment aquesta pràctica comporta penes de presó. Aproximadament un terç de la població viu a Istanbul i rodalies, ja que és a on hi ha el poder econòmic.

2 comentaris:

Marc ha dit...

Ostres!!! Ja no me'n recordava d'això! És cert, ells compten a partir que la mare es queda en estat, i a la que canvien l'any li sumen 1! Són ben curiosos aquests asiàtics... Com ens culturitzes!!!

Les preguntes sense resposta es poden contestar? :)

Alba ha dit...

jajajaja pots contestar tot el què vulguis. De fet, hi permeto els comentaris!!