dijous, 7 de juliol del 2011

Cinturó de foc del Pacífic

Alguns de vosaltres haureu sentit que avui estem en alerta per tsunami. Que ningú s'esveri, aquí tot està molt tranquil. Hi ha hagut un terratrèmol de 7.6 a uns 1000 km al nord d'Auckland en les illes Kermandecs. Les notícies que arriben és que les onades produides no són massa altes. Aquí tot normal, no ha passat res.
Ara entenc el què vaig veure quan vaig anar a Piha Beach:



Per entendre una mica millor perquè passa això us copio el què diu la Viquipèdia:


Cinturó de foc del Pacífic (en anglès, Ring of Fire)

El Cinturó de foc del Pacífic, també anomenat Cinturó del Pacífic o, simplement, Cinturó de foc, envolta una gran part de l'Oceà Pacífic i s'estén per les costes occidentals d'Amèrica des de Xile fins al Canadà, després dobla a l'altura de les Illes Aleutianes i continua el seu recorregut a Àsia, al llarg de les costes de la Xina, Japó, i les illes i arxipèlags del sud-est asiàtic, com Filipines i Nova Guinea, acabant el seu recorregut a Oceania, a Nova Zelanda.
És una franja d'activitat sísmica i volcànica, que enclou nombrosos volcans actius –agrupa el 90% dels volcans actius al món–, causada per l'esfondrament i la fusió d'una placa oceànica sota d'una altra al voltant de l'Oceà Pacífic. Comprèn diferents plaques tectòniques oceàniques que estan en constant fricció i la tensió acumulada, en un moment donat, s'allibera i origina terratrèmols a les zones esmentades, i concentra una constant activitat volcànica, sobretot a l'Amèrica Central.

3 comentaris:

Albeta ha dit...

M'agrada la foto!

Si m'ho haguessis dit t'hagués fet jo una explicació del cinturó de foc, q va ser un dels treballs finals de màster q vaig haver de fer (relacionat amb els volcans i els terratrèmols)... si vols que et passi el meu treball de 80 fulles de terratrèmols i tsunamis no dubtis en demanar-m'ho xDDD

Fora conyes, estic contenta que tot estigui bé, no volem patir per tu! ;)

Apa doncs, cuida't! I per cert, molt interessant la història dels V dels asiàtics...

Una cosa, quan tornis i m'enviïs sms a mi no m'utilitzis el codi aquell eh? ;)

Petonetsss

Albert M. ha dit...

tu, per si de cas, puja't a un arbre!!! Besaetes!!!

Alba ha dit...

Albetaaa!

Mira que m'havies ensnyat la supremegapresentació i la veritat és que no hi vaig caure. I a la veritat és que m'ha estat més fàcil copiar directament de la viquipedia... però bé si m'ho passes ho publico aquí!

Albert, doncs la sort és que hi ha molts arbres, per tant ho tinc fàcil. Per altra banda, Auckland és una ciutat plena de desnivells, tant que és pràcticament impossible trobar un carrer totalment plà. De manera que simplement puges carrer amunt i no cal practicar escalada lliure! jejeje L'altra opció seria simplement agafar uns ascensor del nombrosos gratacels que hi ha!

Molta alarma però les onades que han arribat aquí han estat de poc més d'1 metre, sí sí, tan sols 1 metre, cosa que amb un temporal qualsevol pot passar.