divendres, 5 d’agost de 2011

Impressionant Rotorua (I)

[Aquest comentari fa ser escrit fa aproximadament 1 dia, però per limitacions de connexió no l'he pogut publicar fins ara]

Avui ens hem llevat després d'una nit freda, tot i dormir amb 2 mantes i el radiador engegat. Ja tremolo per quan anem a l'illa sud que és hivern fred de veritat. De fet m'han dit que sovint una temperatura de pocs graus sota zero poden semblar-ne molts més.
Dijous, segon de viatge. Decidim anar de dret Rotorua des de Whitianga (Coromandel). Ens ha costat to el matí arribar-hi. Avui ja no ens paràvem tant sovint a fer fotos a les espectaculars vistes.

Un cop a Rotorua hem decidit el plàning: primer dinar que ja el portàvem. Hem visitat “Hell's Gate”, que és una zona d'aigües sulforoses termals. Deixant a banda la pudor, simplement és una marevella de paisatge. Sortidors d'aigua calenta, terra fumejant, terra amb propietats exfoliants per la pell etc.

Després hem anat a fer la compra de rigor i allà hem descobert dues coses prou interessants: la primera és que aquí tenen “Alioli”. Quan pengi les fotos ja veureu... La segona és que hem descobert que el “Tarradellas” també ven pizzes aquí! M'explico, no sabem com és possible però hem trobat unes pizzes amb el mateix disseny i pràcticament la mateixa masia que la de Tarradellas. Qui ha copiat a qui? Les casualitats existeixen?

Al vespre hem anat a un sopar Maori amb espectacle. Mitai és una família Maori de la zona que ha montat el negoci. El recullen amb bus, t'ensenyen com cuinen el menjar: fan un forat a terra amb foc i pedres i hi posen el menjar i el cobreixen amb draps. Ja ho havia vist en algun reportatge del 33. El xou de danses típiques Maoris, rituals d'iniciació, lluites, rituals d'aparellament etc. Bufet lliure i finalment visita als cucs de llum. Tot molt xulo. No trobo les paraules per descriure-ho.

Desde que ha arribat la meva germana aquí, que he arribat a una conclusió: ella dorm per mi i jo menjo per ella. Som ideals, ens complementem a la perfecció. La passejo per tot arrreu i ella fa les fotos.