divendres, 12 d’agost del 2011

La costa oest


Ahir dijous, al vespre vem anar a fer el got a Queenstown en un local on tenien diverses excentricitats, es deia alguna cosa com “The World”. Per començar tenien una carta força extensa de diferents combinacions de begudes alcohòliques. Barreges que mai enlloc havia vist ni sentit. Però la cosa no s'acabava aquí: el millor i més divertit és que t'ho serveixen en una mena de tetera individual. N'hi havia de dues menes el què en deien “tea pots” (més petites) i el que en deien “bombs” (més grans), evidentment la diferència no només era en el tamany sinó també en el contingut. El primer tipus diguem que eren més suaus, mentre que el segon tipus el nom ho diu tot.

Avui, ha tocat emprendre la marxa per la Costa Oest cap a les glaceres, concretament a la de Franz Josef. Han estat gairebé 7 non stop de conducció. El paisatge és molt diferent del que fins ara haviem vist. Tot i estar pràcticament a tocar de la costa, les montanyes altes no ens han abandonat ni tampoc els incomptables ponts o miniponts d'un sol carril. La vegetació espessa de verd més fosc. Els pocs moments que ens hem acostat a la costa, Mar de Tasmània han sigut tant espectaculars com la resta de trajecte, però que han anat molt bé per mantenir la meva atenció “desperta” a la carretera.

Avui hem tornat a carregar una altra autoestopista. També ha vingut fins a les glaceres i s'està a l'alberg de just al davant. És una noia xilena el nom de la qual no recordo bé (i la Laura tampoc). Fa quatre mesos que ha arribat a Nova Zelanda i té un visat de “Working Hollidays”, vàlid per un any. Això bàsicament vol dir que està aquí amb dret per treballar durant un any. Però pel que sembla no té massa sort. Ha dit que li queden uns $500, així que li hem desitjat molta i molta sort.

Doncs demà tocarà caminar per les famoses glaceres, que prometen ser impressionants. I a fer camí cap a un lloc encara per determinar, només sabem que serà al nord i podem triar entre conduir 3 hores i poc o bé més de 5.

Acabaré l'escrit d'avui dient que si fos conductora professional a hores d'ara seria rica... (o no...)



1 comentari:

Laura ha dit...

Hola gent,

Aquí la conexió a part de ser cara és lenta, així que sovint no podem penjar les fotos quan volem. De totes maneres, us deixem un enllaç amb les que s'han volgut carregar.

https://picasaweb.google.com/101083200680587950708/NZLaura?locked=true#